Hoofddorp pakt de punten, Akrides moreel de sterkste

Vooraf vreesde Haico Kuut, de coach van Hoofddorp voor onderschatting. ,,In de voorbereiding hebben we met 40 punten verschil van Akrides gewonnen. We moeten niet denken dat het vandaag een makkie wordt.’’ Dat werd het ook zeker niet voor de Hoofddorpers. De ploeg begon slap aan de ontmoeting, miste de eenvoudigste schoten en verloor regelmatig de bal. Omdat ook Akrides moeite had met het in de ploeg houden van de bal bleef de schade in het eerste kwart beperkt. Hoofddorp sloot die zelfs af met en 20-17 voorsprong.

Maar in de tweede periode bleef de thuisploeg slordig spelen en zocht Hoofddorp te veel naar mooie combinaties. De piepjonge ploeg van Zschuschen gooide er verdedigend een schepje bovenop. En omdat Frank de Ruijter en Giovanni Versluis er ieder een fraaie driepunter ingooiden bereikte de IJmuidense formatie de rust zelfs met een 30-37 voorsprong.

In het derde kwart werd de strijd spannender. Hoofddorp was beter, maar had nog steeds moeite met het vinden van de ring. Akrides moest het vooral hebben van inzet. Een wedstrijd binnen de wedstrijd vond plaats tussen de beide Bassen. Akrides’ Bas van Riessen week geen centimeter van de zijde van Hoofddorps topschutter Bas Snijders. Daardoor waren beide zelden aanspeelbaar en speelden ze aanvallend allebei weinig klaar. Pas toen Van Riessen, in foutenlast, aan de kant zat kon Snijders even zijn klasse tonen en twee driepunters achter elkaar maken.

Pas ver in het vierde kwart kreeg Hoofddorp eindelijk vat op de moegestreden Akrides-verdediging. De IJmuidenaren verloren weer wat vaker knullig de bal en namen onhandige beslissingen op het moment van schieten, waar Hoofddorp dankbaar van profiteerde. Een 51-60 achterstand werd vlekkeloos omgedraaid naar een geflatteerde 73-66 eindstand.

,,We hebben pas in het laatste kwart goed gespeeld’’, erkende Hoofddorp-coach Kuut. ,,Maar we zijn positief naar elkaar gebleven, ondanks het missen van al die simpele kansen. Laat ik dat maar onthouden van deze wedstrijd.’’ Zijn collega van Akrides is na de vierde nederlaag van dit seizoen wel gewend positieve punten te vinden na tegenvallende resultaten. Zschuschen: ,,We verloren doordat we nog niet gewend zijn in de positie te zijn om te winnen. Vandaag hebben we geleerd hoe we die situatie niet moeten uitspelen. Een volgende keer overkomt ons dat niet meer. En we hebben gewoon een goede wedstrijd gespeeld.’’

BV Hoofddorp-VBC Akrides 73-66 (30-37)

Topscorers Hoofddorp: Bas Snijders 14, Jibbe de Goede 12, Mathijs Royé 12, Kevin van Duuren 11.

Topscorers Akrides: Lennart Meijland 18, Pasqualis Jansen 18.

HOOFDDORP DOOR MARCEL AKERBOOM

Akrides groeit

Akrides komt steeds beter tot z'n recht. Zaterdag verloren de Velsense basketballers maar nipt van De Groene Uilen: 79-83. Meer...

Akrides opgelucht

Akrides speelde gisteren de uitwedstrijd, eveneens voor de beker, tegen Arnhemia Eagles. Meer...

Globale stats Binnenland (uit)

Binnenland - VBC SW VdV Akrides 95-62 (23-15, 34-34, 61-46) Meer...

Hoopgevende eerste helft Akrides

Akrides hield slechts een helft stand bij Binnenland. Met een 95-62 nederlaag werden de IJmuidenaren naar huis gestuurd. Meer...