Niet genoeg muscle

Akrides moest in de eerste partij na de winterstop in Leiden proberen het goede gevoel van december, toen Amsterdam 2 werd geklopt, een vervolg te geven. Meer...

Akrides door het ijs gezakt

De 81-89 nederlaag kwam dubbelhard aan omdat Akrides de afgelopen weken behoorlijk wat progressie had gemaakt. En dus zou tegen Landstede de eerste overwinning van het seizoen er in kunnen zitten. Maar de realiteit bleek anders. "Iedereen dacht het even zelf te kunnen doen. Daardoor speelden we niet als een team", zag Zschuschen. Met een dramatische 23-47 ruststand als gevolg. Na rust pakten de IJmuidenaren de zaken wel weer wat voortvarender aan en kwam Akrides nog goed terug. De ploeg werkte keihard om de stand nog een draaglijker aanzien te geven en toonde veerkracht. "Maar dat hadden we eerder moeten doen", wist de Akrides-coach. Bas van Riessen was aanvallend wel in vorm. Hij maakte 22 punten. Pasqualis Jansen deed weinig voor hem onder, met 14 punten en met liefst 12 rebounds.
VBC Akrides-Landstede Basketbal 2 81-89 (23-47)
Topscorers Akrides: Bas van Riessen 22, Pasqualis Jansen 14, Frank de Ruijter 12, Lennart Meijland 12