Positief gevoel bij Akrides ondanks nederlaag

De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde voor Akrides in een geflatteerde 69-89 nederlaag tegen BS Leiden 2.

De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde voor Akrides in een geflatteerde 69-89 nederlaag tegen BS Leiden 2.

In de eigen sporthal opende het piepjonge VBC Akrides met een wedstrijd tegen BS Leiden.

De nieuwe coach, Joaquin Zschuschen, moet het dit jaar doen zonder ervaren spelers. Alleen Bas van Riessen is eigenlijk gewend aan het spelen op dit niveau en uitgerekend hij zat de hele seizoensvoorbereiding in de lappenmand. Zaterdag kon hij gelukkig wel meespelen, ondanks zijn elleboogblessure. Maar het eind van de wedstrijd haalde hij niet, met kramp moest hij zijn gebrek aan wedstrijdritme bekopen. ,,Onze manier van spelen vraagt veel inzet van de spelers’’, zei Zschuschen. ,,We moeten het hebben van hard werken.’’

Dat harde werken loonde lang voor Akrides. Na een 15-25 achterstand in het eerste kwart knokten de IJmuidenaren zich bij rust naar een minieme voorsprong. Ook in het derde kwart bleven de jonge spelers van Zschuschen goed bij, maar in de laatste periode was de koek toch op en kon Leiden een onoverbrugbaar gat slaan.

,,Toch houd ik aan deze wedstrijd een positief gevoel over’’, vond Joaquin Zschuschen. ,,We maakten er heel lang een echte wedstrijd van en in de voorbereiding lukte dat echt niet altijd. We moeten nog wel leren om dat veertig minuten vol te houden.’’

VBC Akrides-BS Leiden 2 69-89 (42-41)

Reactie plaatsen