Akrides groeit

Akrides komt steeds beter tot z'n recht. Zaterdag verloren de Velsense basketballers maar nipt van De Groene Uilen: 79-83.

,,We bleven heel lang dichtbij. Tot het einde was het spannend.' Akrides-coach Joaquin Zschuschen zag dat zijn ploeg weer gegroeid was.

Na de nederlagen van de afgelopen weken bleken de IJmuidenaren zaterdag gelijkwaardig aan De Groene Uilen. En dat was knap, want Tyson Offenberg en Stefan Toepoel moesten geblesseerd toekijken, terwijl Dylan Pels ziek thuis zat. Bovendien had Frank de Pagter de pech dat de scheidsrechters hem opvallend vaak terugfloten.

Desondanks maakte Akrides er een leuke wedstrijd van. Lennart Meyland en Bas van Riessen schoten met scherp. Ook Pasqualis Jansen kwam tot 13 punten en 16 rebounds.

Pas in het laatste kwart kon De Groene Uilen afstand nemen. Akrides bleef dus zonder punten achter, maar wel met een goed gevoel: ,,We zijn nu echt op de goede weg. Dan doet het misschien des te meer pijn als je toch nog verliest, maar we moeten gewoon blij zijn dat we met deze jonge ploeg mee kunnen doen op dit niveau', vond Zschuschen.

Tegen De Groene Uilen mochten Ewoud Kuin en Giovanni Versluis, uit het U20-team, ervaring opdoen bij de senioren

Topscorers Akrides: Lennart Meijland 32.
 

Reactie plaatsen