Akrides verrast vriend en vijand met zege op Amsterdam

Akrides deed  zaterdagavond goede zaken door directe concurrent High five met 71-70 te kloppen.

"Lelijk winnen is ook winnen", was de opgeluchte reactie van Akrides-coach Joaquin Zschuschen. In de eigen Sporthal IJmuiden-Oost hadden de IJmuidenaren een verlenging nodig om het Tilburgse High Five met minimaal verschil te kloppen. Met dat resultaat is Akrides praktisch verzekerd van een hernieuwd verblijf in de promotiedivisie volgend jaar. Maar of Zschuschen dan nog coach is is de vraag."Als er niets gebeurt ga ik weg", zei de Amsterdammer."Dit seizoen kost heel veel energie en dan worden we elfde. Meer zit er niet in met deze selectie. Dat wil ik volgend jaar niet meer." De komende periode zal de club dus moeten gebruiken om de selectie uit te breiden of de doelstellingen voor volgend seizoen bij te stellen.

Zaterdag vocht Akrides zich langs High Five. Aanvankelijk had de thuisploeg moeite met de zoneverdediging van de Brabanders, maar in de tweede periode zag Akrides de ruimte en liep de ploeg uit naar en 40-31 voorsprong bij rust. Vooral Dylan Pels en Tyson Offenberg pakten veel rebounds. In de derde en vierde periode wist High five toch nog langszij te komen. Bij Akrides speelde de basis-vijf zo’n beetje de hele tweede helft, dus de vermoeidheid sloop er in. En van de vrije worp-lijn weigerde Akrides in het laatste kwart raak te schieten. Bij 65-65 moest er verlengd worden. Joost Smetsers wisselde de hele wedstrijd fabelachtig mooie acties met onhandig balverlies af. Vlak voor tijd won hij voor Akrides de partij met een loepzuivere driepunter.

VBC Akrides-High Five 71-70 na verl. (40-31) (65-65)

Topscorers Akrides: Joost Smetsers 17, Bas van Riessen 16, Tyson Offenberg 14.

Reactie plaatsen