Akrides nam het gisteravond op tegen ZZ Leiden 2 en dolf het onderspit met 84-72.

Zonder Pasqualis Jansen, Lennart Meijland en Joost Smetsers stond Akrides voor een welhaast onmogelijke opgave in de uitwedstrijd bij Goba. Maar de thuisploeg leek niet bijster geïnspireerd door het IJmuidense bezoek.

Zonder Pasqualis Jansen, Lennart Meijland en Joost Smetsers stond Akrides voor een welhaast onmogelijke opgave in de uitwedstrijd bij Goba.

Maar de thuisploeg leek niet bijster geïnspireerd door het IJmuidense bezoek. Zo kon het gebeuren dat Akrides, dat ook bepaald niet foutloos speelde in de eerste twee kwarten aardig bijbleef. Bij rust prijkte er zelfs een gelijke stand op het scorebord.

De verbazing bij Akrides groeide zelfs toen in de derde periode Goba nog niet wakker was en de ploeg van coach Joaquin Zschuschen brutaal een 36-41 voorsprong nam. Maar daarna vond de thuisploeg het welletjes.

In de laatste periode zette de thuisploeg flink aan. Dat was te veel voor de jonge, onervaren spelers van Akrides, die er prompt geen bal meer in kregen. Aan de andere kant moest Akrides lijdzaam toezien hoe Goba de ene na de andere score liet aantekenen.

Toen de rookwolken waren opgetrokken stond er een‘normale’ 69-47 uitslag in de boeken."Als het er echt om gaat komen we te kort", concludeerde Zschuschen.

Goba-VBC Akrides: 69-47 (28-28)

Reactie plaatsen