Akrides uit de zorgen

De basketballers van Akrides, acterend in de promotiedivisie, hadden een geslaagd weekeinde. Zaterdagavond barstte de Sporthal IJmuiden-Oost bijkans uit zijn voegen na de grandioze inhaalrace die de thuisploeg inzette tegen BV Rooi.

Na een voor Akrides desastreus tweede kwart stonden de Brabanders riant met 33-48 voor bij rust. Maar gesteund door de luidruchtige aanhang wist de keihard werkende ploeg van Joaquin Zschuschen vlak voor tijd BV Rooi te achterhalen. Met 79-75 werd de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnengesleept.

Al te lang kon Akrides niet blijven hangen in de kantine, want gisteren wachtte Punch alweer. Voor rust was de thuisploeg geconcentreerder en sterker, maar in het derde kwart kwam de Delftse formatie langszij en werd het nog akelig spannend. Dat bleef het tot twintig seconden voor tijd. De overigens prima spelende Joost Smetsers gooide bij een 61-59 voorsprong de bal zomaar over de zijlijn, zodat Punch nog een laatste aanval kon beginnen. Maar met vereende krachten en op karakter bleef Akrides overeind. De opluchting was groot bij coach Joaquin Zschuschen."Nu zijn we zo goed als veilig. En met drie zeges op rij ben ik meer dan gelukkig.'"

Reactie plaatsen