Kwaliteitsinjectie Akrides

Komend weekeinde start ook voor de basketballers het nieuwe seizoen weer. In de promotiedivisie staat voor zaterdag meteen de kraker Akrides-BV Hoofddorp op de agenda. Hoe staan de beide ploegen ervoor?

BV Hoofddorp is pas laat aan de voorbereidingen op de nieuwe jaargang begonnen. "Dus weet ik eerlijk gezegd nog niet goed waar we staan", sprak coach Ron Ribbelink. Hij nam halverwege vorig seizoen de selectie over en besloot er nog minimaal een jaartje aan vast te plakken. Op transfergebied bleef het ook deze zomer rustig in Hoofddorp. Eigenlijk is alleen guard Bas Minderman, uit de eigen jeugd, bij het eerste gekomen en is de selectie verder intact gebleven. Net zo rustig liet Ribbelink zich uit over de ambities van zijn team: "Voorlopig is de doelstelling dat we ons handhaven in de promotiedivisie. We moeten de komende jaren rustig groeien zodat we over twee á drie jaar een vaste waarde in de top van deze competitie zijn." Maar diep in zijn hart heeft Ribbelink het volste vertrouwen in zijn huidige groep. "Als alles loopt, moeten we bovenin mee kunnen draaien."

Die ambitie heeft zijn Akrides-collega Joaquin Zschuschen ook. Al leek het er een paar weken geleden nog even op dat hij zijn opdracht als trainer van het eerste team zou teruggeven. Pas op het allerlaatste moment kwamen de versterkingen die Zschuschen broodnodig achtte om niet weer zo’n moeizaam jaar te draaien als het vorige seizoen. Joost Smetsers besloot zich toch beschikbaar te stellen voor het eerste, Karim Aazani ex-Beverwijk en ex-Amsterdam is razendsnel en de gedreven Dennis Roos kwam over van BV Spaarndam. Maar Akrides verwelkomt ook drie jongens met eredivisie-ervaring. Dario Ribeiro de Carvalho is een topverdediger die in Zwolle zijn brood verdiende, Ryan Warner heeft Amsterdam als referentie en allrounder Simon Fluks heeft voor Amsterdam en Weert gespeeld en keert terug van een avontuur in Spanje.

"Ze spelen nog niet eens voor en appel en een ei," zegt Zschuschen. "Geen enkele club heeft geld in deze crisistijden, dus kun je soms een voordeeltje pakken op deze moeizame spelersmarkt." Aan de coach van Akrides om er een echt team van te smeden. Maar die uitdaging gaat hij met plezier aan. Ook Zschuschen weet niet hoe de concurrentie in te schatten in de promotiedivisie, maar hij gaat in ieder geval proberen het ultieme uit de groep te halen. Dat zou leuk uit kunnen pakken in het jaar dat Akrides zijn vijftigste verjaardag gaat vieren. Zaterdag rond negen uur, na de eerste competitiewedstrijd, weten beide coaches meer.

Reactie plaatsen