Kansloze inhaalrace Akrides

Akrides verloor met 87-78 van hekkensluiter The Black Eagles.

VBC Akrides begon eigenlijk goed in Brabant tegen The Black Eagles, maar scoorde te weinig uit de opgelegde kansen die de ploeg creëerde. Daarmee speelden de IJmuidenaren The Black Eagles in de kaart. Die scoorden namelijk wel en zij kregen zoveel vertrouwen dat ze voor rust een flinke voorsprong konden nemen (53-46). Het lukte Akrides pas na rust om de angel uit de Rosmalense aanval te halen toen Dario Ribeiro de Carvalho de schutter van The Black Eagles verdedigde.

Maar steeds als Akrides in de buurt kwam gooide de arbitrage roet in het eten. Akrides kreeg belachelijke onsportieve fouten en zelfs technische fouten tegen, waardoor de inhaalrace kansloos werd.

Twintig seconden voor tijd was het verschil nog maar drie punten, maar een overdreven callvan de scheidsrechter leidde tot een onsportieve fout voor Ryan Warner. Die reageerde zo fel dat hij zelfs een diskwalificerende fout kreeg. The Black Eagles mikte rustig de bijbehorende vrije worpen raak, waarmee de 87-78 eindstand bereikt werd. "We begonnen de inhaalrace te laat, maar uiteindelijk hebben we van de arbiters verloren", concludeerde coach Joaquin Zschuschen.

The Black Eagles-VBC Akrides 87-78 (53-46)

Topscorers Akrides: Ryan Warner 23, Lennart Meijland 14, Pasqualis Jansen 13, Dennis Roos 10, Dario Ribeiro de Carvalho 10.

Reactie plaatsen