Het vlaggenschip van VBC Akrides verkeert in zwaar weer

Het vlaggenschip van VBC Akrides verkeert in zwaar weer. De forse nederlaag van vorige week tegen ZZ Leiden was voor coach Joaquin Zschuschen aanleiding voor een goed gesprek met zijn selectie. Maar als gevolg van het winterse weer van de afgelopen week was de trainingsopkomst bij Akrides niet groot.

Het vlaggenschip van VBC Akrides verkeert in zwaar weer. De forse nederlaag van vorige week tegen ZZ Leiden was voor coach Joaquin Zschuschen aanleiding voor een goed gesprek met zijn selectie. Maar als gevolg van het winterse weer van de afgelopen week was de trainingsopkomst bij Akrides niet groot.

Niet alle spelers waren derhalve op de hoogte van de eisen en plannen van Zschuschen. En dat bleek zaterdag wel tegen het Utrechtse Cangeroes. Al vanaf het eerste fluitsignaal was Akrides de mindere van de gasten. In een mum van tijd leidde Cangeroes met 2-11 en Akrides bleek in het vervolg van de wedstrijd veel te flets.

De ploeg speelde tam en leek in de ogen van Zschuschen er weinig aan te willen doen. Alleen aan het eind van de tweede en van de derde periode had de thuisploeg even een opleving, maar toen Cangeroes er weer een driepunter inknalde was het IJmuidense verzet gebroken. Mede dankzij dertien driepunters wonnen de gasten met 64-83.

"Dit is niet leuk", zei Zschuschen. "Er moet snel een ommekeer komen, want als spelers niet voor elkaar willen werken hebben we een probleem. Het is tijd voor harde ingrepen." De komende week zal dus weer een spannende worden voor Akrides.

VBC Akrides-Cangeroes 64-83 (32-42)

Topscorers Akrides: Lennart Meijland 14, Dennis Roos 13, Pasqualis Jansen 11, Simon Fluks 10.

Reactie plaatsen