Zware week Akrides

Akrides ging onderuit bij koploper Goba. Het werd 76-53.

Akrides heeft een heftige week achter de rug. Na de zware nederlagen tegen Leiden en Cangeroes moest coach Joaquin Zschuschen het roer drastisch omgooien. Op de training werd meer gepraat dan geoefend en uiteindelijk moest tegen de nummer twee van de promotiedivisie, Goba, blijken of alle Akrides-neuzen weer dezelfde kant op staan.

Die van Dario Ribeiro de Carvalho staat daar niet meer bij. Hij heeft Akrides moeten verlaten. In het eerste kwart kwam er van alle mooie plannen van Akrides weinig terecht. Goba deed wat het goed kan en nam een solide 22-10 voorsprong. Maar Akrides rechtte de rug en pakte in de tweede periode de zaken anders aan. Met fris en vrij basketbal bracht de ploeg van Zschuschen Goba in verlegenheid, waardoor met een 38-38 stand de rust bereikt werd. "Daar werden de contouren zichtbaar van de weg die we willen inslaan", was Zschuschen hoopvol gestemd.

Die hoop ging in de tweede helft echter verloren. Goba liet zien niet voor niets zo hoog te staan en liet Akrides alle hoeken van het veld zien. Met 76-53 ging de wedstrijd verloren.

Goba-VBC Akrides 76-53 (38-38)

Topscorers Akrides: Lennart Meijland 13, Simon Fluks 12.

Reactie plaatsen