Akrides kansloos tegen landskampioen

"We hebben genoten"

Tegen landskampioen Gas Terra Flames had Akrides gisteren bar weinig in te brengen. Alle goede bedoelingen en alle hoop ("Misschien hebben hun Amerikanen wel last van jet-lag",gokte voorzitter Ruud de Greef) werden al in het eerste kwart teniet gedaan. De Groningers startten furieus en de IJmuidenaren stonden er naar te kijken alsof de gasten van een andere planeet kwamen. Groningen stond na zes minuten spelen al op een 0-20 voorsprong, waardoor de wedstrijd geen wedstrijd meer was. Maar Akrides gaf zich niet zomaar gewonnen en beet in het tweede kwart wat feller van zich af. In die periode lukte het de IJmuidenaren wel om knappe aanvallen op te zetten en om de Groningers verder van de eigen bucket te houden. Pasqualis Jansen en Joost Smetsers wisten de ring te vinden, zodat Akrides met een 21-56 achterstand de kleedkamer mocht opzoeken voor de rust.

Maar in het derde en vierde bedrijf bleek het enorme klasseverschil overduidelijk. Gas Terra Flames was sneller, combineerde loepzuiver en was onklopbaar onder de borden. Hoe hard de Akrides-spelers ook hun best deden, met name de in Akrides-kringen razendpopulaire Ewoud Kuin werkte zich een slag in de rondte, ze kregen geen kans. Uiteindelijk bereikte de landskampioen met speels gemak de kwartfinales van het bekertoernooi met een eclatante 34-116 overwinning. "In het tweede kwart hebben we echt meegedaan", zag coach Joaquin Zschuschen. "Maar het belangrijkste, we hebben ervaring opgedaan en er van genoten."

VBC Akrides-Gas Terra Flames 34-116 (21-56)

Reactie plaatsen