Akrides put moed

Akrides heeft zaterdag een nuttige overwinning geboekt. Thuis werd Punch met 66-47 geklopt.

Na de uitschakeling in het bekertoernooi richt Akrides zijn pijlen nu op de competitie. Donderdag moest de ploeg van Joaquin Zschuschen een inhaalwedstrijd spelen in Meppel. Van hoogvlieger Red Giants werd met 76-61 verloren, maar die uitslag was geflatteerd. "Alle statistieken waren in evenwicht, behalve die van de driepunters. Zij scoorden daar wel uit, wij niet", zei Zschuschen.

Zaterdag stond Punch op het menu. Op papier een te kloppen tegenstander. "Maar je moet het eerst nog maar even doen ook", vond Zschuschen. Akrides begon verdedigend ijzersterk. Voor Punch was er geen doorkomen aan. "Donderdag, tegen Red Giants, waren we ook aardig bezig, maar die ploeg is toch een maatje te groot voor ons. Punch is kwalitatief minder", wist de Akrides-coach. En dat bleek zaterdagavond ook wel. Pasqualis Jansen en Dennis Roos heersten onder de borden. Beide waren goed voor 13 rebounds.

Akrides kwam niet in de problemen en boekte een regelmatige zege. Een overwinning waar Zschuschen graag op wil doorborduren, zeker nu de onderlinge strubbelingen binnen de ploeg verleden tijd lijken te zijn. Want ook aanvallend had Akrides veel voor elkaar over. Spelers die in scoringspositie kwamen werden ook aangespeeld, zodat de punten over meerdere spelers verdeeld werden. En dat geeft de IJmuidense burger moed voor de volgende wedstrijd tegen middenmoter Almonte.

VBC Akrides-Punch 66-47 (35-22)

Topscorers Akrides: Joost Smetsers 17, Simon Fluks 15, Lennart Meijland 11.

Reactie plaatsen